[ annonse ]
Tallene for alvorlig lungesykdom/lungebetennelse og personer i respirator har gått nedover i september. Tallene for alvorlig lungesykdom/lungebetennelse og personer i respirator har gått nedover i september. Kilde: Covid-komiteen.
17. september 2021

Viktige tall går ned, men Bangkok-åpning 15. oktober usikkert

Skrevet av 
[ annonse ]

Covid-komiteen sa i dag at turistministerens utspill om åpning av Bangkok ennå ikke er godkjent. Tall for alvorlige syke går nedover, selv om smittetallene fortsatt er høye.

 

Som vi skrev i vår kommentar 13. september så taler den thailandske regjeringen med flere tunger. Turistminister Phiphat Ratchakitprakar er en person som av og til er i utakt med resten av kabinettet.

 

Hans jevnlige «bekreftelser» på at Bangkok skal åpnes for vaksinerte turister uten karantene gjengis i pressen verden over. Først skulle hovedstaden åpnes 1. oktober, sammen med Pattaya, Hua Hin, Cha-am og Chiang Mai. Så ble datoen for Bangkoks vedkommende utsatt til 15. oktober.

 

LES: Kommentar: Hva betyr «åpning av turismen» i oktober? (13. september 2021)

 

Men på Covid-komiteens pressekonferanse i dag ble det gjort klart at ingen ting er avgjort ennå. Pressetalskvinne Dr. Apisamai Srirangsan sa at det gjenstår å vurdere hvorvidt hovedstaden faktisk er klar til å åpnes.

[ annonser ]

 

Det er en vurdering som foretas av helsedepartementet med tilhørende organer som har ansvaret for behandling og oppfølging av virussituasjonen i Bangkok.

 

Covid-komiteen kom ikke med noen tilsvarende uttalelse angående Pattaya, Hua Hin, Cha-am og Chiang Mai, men også på de stedene må åpningen – som er satt til 1. oktober – godkjennes av den sentrale covid-komiteen og helsemyndighetene først.

 

Mens smittetallene har gått litt oppover de siste dagene, til 14,555 smittetilfeller siste døgn, så ble det påpekt at viktige tall går nedover.

 

Da snakker man om antall alvorlige sykdomstilfeller som følge av Covid-19. På de 17 dagene i september har antall innleggelser med alvorlig lungesykdom/lungebetennelse gått jevnt nedover fra 4917 til 3851 siste døgn.

 

Når det gjelder personer i respirator, har det i samme periode gått ned fra 1040 1. september til 787 siste døgn.

 

Antall dødsfall siste døgn var 171 personer, som også er en nedgang fra de største tallene, som lå på nærmere 300 personer pr døgn i månedsskiftet august/september.

 

Dagens rapport er et signal om at myndighetene nå ikke lenger kun fokuserer på antall nye smittede, men også på alvorsgraden av smitten. Det kan være en forsiktige bevegelse i retning av å «lære seg å leve med Covid-19», som de lovet 23. august.

 

LES: Planlegger å droppe nullvisjonen, åpne opp for turisme (24. august 2021)

 

Nedgangen i alvorlige sykdomstilfeller kan skyldes økende vaksinasjonsgrad i Thailand. I går ble det satt 864.589 doser. Drøyt 14,2 millioner mennesker har fått to doser nå. Det utgjør 19,8 prosent av hele befolkningen. Da regnes også barn med, selv om de under 12 år ikke pr i dag er påtenkt vaksinering.

 

39,5 prosent av befolkningen har mottatt én dose.

(© Thailands Tidende. 17. september 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)