[ annonse ]
Thailand mister charterturister, tror det verste er over om to måneder Foto: Terje Engø
24. februar 2020

Thailand mister charterturister, tror det verste er over om to måneder

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailand har mistet alle charterturistene fra Kina, men nå også mange fra Sør-Korea og Japan. Norske reiseselskaper melder om en del virusspørsmål, men kun en liten nedgang i antall reisende. Den thailandske turistministeren tror de varme månedene mars og april vil ta seg av de verste virusproblemene.

 

Sør-Korea har de siste dagene opplevd mange tilfeller av coronaviruset, etter et utbrudd i en religiøs sekt syd i landet. De har bedt befolkningen om å la være å reise til Japan, Taiwan, Malaysia, Vietnam, Singapore og Thailand. Japan har også oppfordret sine borgere til å droppe reisevirksomhet i Sørøst-Asia om mulig.

 

Thailand har ikke fått nye tilfeller av viruset de siste dagene, og har fortsatt kun 35 registrerte tilfeller, noe som er mindre enn flere andre land i Sørøst-Asia. Italia og Iran har opplevd økt antall tilfeller av coronaviruset de siste dagene.

 

Norske E24 har snakket med representanter for reiselivsnæringen i Norge. TUI opplyser at de aller fleste thailandsfarerne booket vinterens ferie allerede i fjor sommer. Når det gjelder turer booket i siste liten i disse dager, så er det nå færre turer til Sørøst- Asia. Grand Canaria tjener på dette.

 

Ving sier at de ser en liten tendens til nedgang i bestillinger til Thailand.

[ annonser ]

 

Thailands turistminister, Pipat Ratchakitprakarn, sa i går at han var sikker på at det verste vil være over etter Songkran (i midten av april) og at ting vil være tilbake til normalt i løpet av første halvdel av 2020.

 

Han oppgir som en årsak at det nå går mot høyere temperaturer i Thailand. Mars og april er de varmeste månedene, og coronaviruset vil ifølge ministeren ikke så lett overleve når temperaturene øker.  Ministeren regner også med at Kina snart vil ha utviklet en vaksine mot sykdommen.

 

Forskere debatterer for tiden hvordan stigende temperaturer på den nordlige halvkule vil ha for effekt på viruset, men vi har ikke sett noen bastant konklusjon. SARS-viruset tålte ikke streng varme, og dette viruset har mange av de samme egenskapene som New Corona. Kinesiske myndigheter sier for øvrig at økningen i antall smittede nådde sitt høyeste nivå i midten av februar og nå er på veg ned.

 

Thailand hadde regnet med at 20 prosent av BNP i år skulle komme fra turismen, og at de ville bryte grensen på 40 millioner turistankomster. Det vil ikke skje. 

 

I år blir det nok adskillig færre. Kineserne sto alene for 11 millioner turistankomster i 2019, hvorav ca. halvparten var charterturer, som nå er forbudt i Kina. Thailand har ikke forbudt kinesere å komme til landet, men antallet har naturlig nok godt drastisk ned.

 

Når charterturismen går ned blir andre turister og fastboende utlendinger desto viktigere. Det kan være en medvirkende årsak til at den forhatte meldeplikten for folk med langtidsvisum ble opphevet nylig.

 

LES: Slutt på krav om å rapportere overnattinger i Thailand

 

Det kan også være en årsak til at helseministeren var raskt ute med en unnskyldning etter at han uttalte seg nedsettende om faranger og deres motvilje mot å bruke munnbind. Alle monner drar når turisttallene ikke lenger peker oppover, og Thailand har ikke råd til å miste noen utlendinger nå.

 

LES: Helseminister i harnisk: «Vil kaste ut faranger som ikke bruker utdelte munnbind»

 

Thailandsfarere i disse dager kan oppleve hvordan landet var for ti år siden. Da var det heller ikke særlig mange charterturister her. 

 

Thailands utvikling

Antall turistankomster frem til 2019 for tre store grupper av turister. (Kilde: TAT)

 

Antall kinesiske ankomster i 2009 var 815.000, mens det i fjor var 10,99 millioner. Kineserne utgjorde i fjor 28 prosent av alle ankomster til Thailand. I 2009 var det europeerne som utgjorde 28 prosent. Men da var totalen altså kun drøyt 14 millioner.

 

Den gigantiske økningen i kinesisk pakketurisme har de siste årene gitt arbeidsplasser til mange thaier. Nå er mange av disse permittert. 

(© Thailands Tidende. 24. februar 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)