[ annonse ]
Thailandske piloter har språkproblemer. Her fra en Airbus A320 hos et lokalt selskap. Thailandske piloter har språkproblemer. Her fra en Airbus A320 hos et lokalt selskap. Illustrasjonsfoto: Pattharapong Sittirach, Flickr.com
20. mai 2020

Ti flyskoler i Thailand skal kvalitetssjekkes

Skrevet av 
[ annonse ]

Allerede før Covid-19-krisen var det 650 arbeidsledige piloter i Thailand. Flyindustrien vegrer seg for å ansette nyutdannede thaier. For å bøte på dette planlegger myndighetene å kvalitetssjekke landets flyskoler.

 

Luftfartsmyndighetene (Civil Aviation Authority of Thailand – CAAT) er ikke fornøyd med den høye arbeidsledigheten blant thailandske piloter, ifølge flyindustriens bransjemagasin AIN Online. I fjor var 650 piloter meldt arbeidsledige, sammenlignet med 220 i 2013.

 

Revisjonen av flyskolene skal etter planen ta seks måneder. Det er første gang en slik revisjon gjøres, og CAAT vil utstede advarsler og truer med å trekke tilbake skolenes lisenser hvis det ikke skjer bedringer.

 

De ti flyskolene uteksaminerer tilsammen ca. 100 studenter hvert år. Flere av skolene er nystartede.

 

Et av problemene er dårlig engelskkunnskaper, som gjør det vanskelig for pilotene å bli ansatt i internasjonal flyindustri, sier Supachai Boonrak, en av lederne i CAAT.

[ annonser ]

 

Ifølge Bangkok Post er det mangel på erfarne piloter i Thailand, men likevel et stort overskudd av nyutdannede.

 

Det eksisterer planer om en «City of Aviation» på østkysten av Thailand, i det som heter Eastern Economic Corridor. Et forslag fra det FN-baserte «International Civil Aviation Organisation» er at Thailand oppretter et flysenter som kan utdanne piloter fra fattige land, inkludert naboland, afrikanske nasjoner og tidligere sovjetrepublikker. Der kan det utdannes piloter til en rimeligere penge enn det f.eks. Singapore tilbyr.

(© Thailands Tidende. 20. mai 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)