[ annonse ]
Plassen rundt Victory Monument var stappfull i går kveld. Plassen rundt Victory Monument var stappfull i går kveld. Foto: Khaosod English
19. oktober 2020

Demonstranter gir seg ikke – nå også i Norge

Skrevet av 
[ annonse ]

Det var rekordmange demonstranter i Bangkok i går, samt et dusin andre provinser. Og de lover å komme tilbake i kveld. Det skal også demonstreres utenfor thaiambassaden i Oslo.

 

Flere titusen demonstranter var i går kveld samlet på ulike steder i Bangkok. Flest dukket opp på Victory Monument, en stor rundkjøring som var helt full av demonstranter som trosset møteforbudet regjeringen kunngjorde torsdag morgen.

 

Demonstrantene gikk hjem fra kl. 20.00 og utover, og det ble ingen trefninger med politiet ala det som skjedde fredag kveld.

 

I kveld er det nettopp kunngjort at det blir tre demonstrasjoner i nordre Bangkok, ved Kasetsart-krysset, Khlong Prem-fengselet og ved togstasjonen Ministry of Public Health Station. En artikkel i The Nation lister andre provinser hvor det er demonstranter som aksjonerer. 

 

Gruppen «Free Thai Movement in Norway» melder at de vil demonstrere utenfor thaiambassaden i Oslo kl. 13.00 (norsk tid) i dag. Det er i skrivende stund 71 personer som har svart på arrangementssiden på Facebook. 26 skal gå og 45 er interessert.

[ annonser ]

 

Gruppen skriver at de ikke kan akseptere de strenge tiltakene myndighetene nå benytter mot demonstrantene i Bangkok. De oppfordrer deltakerne til å overholde coronareglene og holde minst en meters avstand.

 

Dette er samme gruppe som i september demonstrerte på Oslo S, slik Thailands Tidende rapporterte:

 

LES: Thaier demonstrerer mot dagens regjering – også i Norge (20. september)

 

Det eksisterer en video fra den demonstrasjonen.

 

Aljazeera melder at det er demonstrasjoner planlagt i Sverige og Danmark, samt i Frankrike, USA, Canada og Taiwan.

 

Underhuset i Thailand har ferie frem til 1. november, men det ligger nå an til at medlemmene blir kalt tilbake til et ekstraordinært møte for å diskutere demonstrasjonene. Seks opposisjonspartier har kommet med kritikk av regjeringens håndtering av situasjonen. Statsministeren skal i dag ha stilt seg positiv til et slikt ekstraordinært møte.

 

LES: Demonstrasjoner flere steder i dag, Prayuth forsvarer gårdagens handlinger (17. oktober)

LES: Stor demonstrasjon, flere arrestert, to risikerer livsvarig fengsel (16. oktober)

LES: Utvidet unntakstilstand i Bangkok etter demonstrasjoner (15. oktober)

 

Det er nå fire medier som er blitt sperret fra å rapportere fra demonstrasjonene, ifølge Bangkok Post. «The Foreign Correspondents Club of Thailand» sier at de er dypt bekymret over trusler om sensurering. 

(© Thailands Tidende. 19. oktober 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)