[ annonse ]
Statsminister Prayuth Chan-ocha viser frem de første Sinovac-dosene, som kom i dag.. Statsminister Prayuth Chan-ocha viser frem de første Sinovac-dosene, som kom i dag.. Foto: Covid-komiteen
24. februar 2021

Nå snakker også statsministeren om karantenefritak for vaksinerte

Skrevet av 
[ annonse ]

Turistmyndighetene i Thailand har lenge ønsket lettelser i karantenereglene for vaksinerte personer. Det betyr lite så lenge ikke statsministeren har hatt det på agendaen.

 

Men nå har også statsministeren i Thailand gitt tegn på at han kan vurdere lettelser for vaksinerte personer. Dette har fått stor oppmerksomhet både i og utenfor Thailand.

 

Prayuth Chan-ocha leder covid-komiteen, og ingen ting blir vedtatt med mindre han har stilt seg bak. Inntil i går var det lite som tydet på at regjeringsledelsen vurderte lettelser for vaksinerte personer, tvert i mot har det kommet uttalelser om at vaksinering ikke betyr en fullstendig sikkerhet mot smittespredning, og at det gjenstår å se hva slags erfaringer verden etter hvert får med vaksineringen.

 

Dette på tross av at turistmyndigheter har snakket om vaksinepass lenge:

LES: Vaksine også til utlendinger, vaksinepass opp til diskusjon (19. februar)

 

[ annonser ]

Men i går uttalte statsministeren på spørsmål fra pressen at han ville vurdere å la vaksinerte personer slippe karantene i Thailand. Dette er det store spørsmålet for turister, for veldig få ønsker å sitte 16 dager i karantene, selv om det nå er åpnet for nye typer karantener, som golf- og villakarantene:

 

LES: Golfkarantenen har startet, ønsker flere karanteneformer (22. februar)

 

Chan-ocha sa at det vil bli vurdert å la folk med gyldig vaksinepass (vaccination certificate) slippe karantene, og så vil myndighetene finne en plan for å holde oversikt over dem under oppholdet i Thailand.

 

Det han sikter til der er nok en app, nærmere bestemt ThailandPlus, som myndighetene 18. februar rapporterte at ville bli påkrevet for utlendinger som ankommer Thailand.

 

Vaksine har stått i myndighetenes søkelys de siste dagene. I dag var det en stor mottakelseskomite på hovedflyplassen da et Thai Airways-fly ankom fra Kina med Thailands første 200.000 doser Sinovac. Satsministeren var tilstede og holdt tale som ble sendt på Facebook Live. Han sa at dette var et tegn på et godt vennskap mellom Kina og Thailand.

 

Thailand har i hovedsak satset på AstraZeneca, og skal etter planen begynne å vaksinerer folk for alvor i juni, med 10 millioner doser pr måned frem til nyttår:

 

LES: Endelig en vaksineplan – 10 millioner doser pr måned fra juni (12. februar)

(© Thailands Tidende. 24. februar 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)