[ annonse ]
Det har vært målt mye dårlig luftkvalitet i Bangkok i januar måned. Det har vært målt mye dårlig luftkvalitet i Bangkok i januar måned. Foto: Terje Engø
24. januar 2019

Luftkvalitet: Myndighetene kritiseres

Skrevet av 
[ annonse ]

Myndighetene er utsatt for kritikk for ikke å ha opprettet en «pollution-control area» i Bangkok, etter en måned med mange dårlige luftmålinger i hovedstaden. Med en slik sone kunne de hatt mulighet til å innføre mer drastiske tiltak, som å forby biltrafikk i visse områder.

 

Thammarat Phutthai, en universitetsprofessor ved Mahidol University, uttaler til avisa The Nation at myndighetene burde begrense trafikken med dieseldrevne biler, stenge skoler, og avlyse utendørsarrangementer for å beskytte folks helse.

 

Statsminister Prayut Chan-o-cha mener at folk ikke skulle skylde på myndighetene, da problemet stammer fra menneskelige og naturlige faktorer. Han oppfordrer befolkningen til å adoptere en miljøvennlig livsstil og lære seg å leve i pakt med naturen.

 

LES OGSÅ: Doktor om luftkvaliteten: – Ikke nytt i år

LES OGSÅ: Faranger måler luftkvalitet anonymt

 

[ annonser ]

En mulig måte å redusere trafikken på, er å tillate biler på vegene avhengig av hva slags registreringsnummer de har. Dette skal ha vært tatt i bruk med hell i andre land, men transportminister Arkhom Termpittayapaisith sier til The Nation at det ikke er aktuelt i Thailand, da det vil gjøre livet vanskelig for veldig mange.

 

Forurensningsmyndighetene, ved direktør Pralong Damrongthai i Pollution Control Department, sier at smogen i Bangkok ikke var ille nok til å erklære byen for et «pollution-control area». Han sier også at en slik erklæring ville kunne ha negativ effekt på både turisme og forretningsliv.

(© Thailands Tidende 24. januar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)