[ annonse ]
Påskelektyre: Livet i Isan
17. april 2019

Påskelektyre: Livet i Isan

Skrevet av 
[ annonse ]

De ti siste kapitlene i vår spalte «Livet i Thailand er nå konvertert til web. Dermed er serien komplett på nett, og man kan glede seg til splitter nye episoder utover våren. Men ta en titt på disse ti innleggene først, som et alternativ til påskekrimmen. Isan har nemlig også sine uløste gåter!

 

Dette er en av våre mest populære artikkelserier, rapportert  av «Observatøren», som ser med et skrått blikk på det tunge og brutale – men også underholdende – livet på den fattige landsbygda.

 

Her er de ti siste kapitlene:

 

► Stadig flere burmesere kommer for å jobbe på fabrikker i nærheten av landsbyen vår. Årsaken er enkel: Thaiene har verken tid eller lyst til å jobbe på heltid – til det er det for mange festligheter og arrangementer man må delta i.

Ikke tid til å jobbe (april 2018)

 

[ annonser ]

► Når naboen har bryllup, begravelse eller munkeordinering så vanker det gratis mat og drikke. Derfor skal alle bringe med seg en konvolutt med penger. Men hva om det er for lite mat – og den smaker dårlig?

På fest med «gratis» mat (mai 2018)

 

► Det er en forbannelse som følger med risen hvert år. Det skyldes ikke regnvær, ugress eller insekter, men snarere dårlig karma. Vår nabo Dam har hatt ekstra dårlig karma i år – inntil han var så heldig å få en pengeinnsprøytning fra søsterens utenlandske ektemann.

Farang reddet rishøsten (juni 2018)

 

► Damene i landsbyen aksepterer ikke lenger å bo sammen med drukkenbolter. De forlater hus og hjem på jakt etter lykken.

Damene stikker av (juli 2018)

 

► Til å ha vært gift i snart ti år er iren i nabosoien vår ganske hjelpeløs. Han forstår når kona er sint på ham, men forstår ikke hvorfor.

En konebil ble løsningen (august 2018)

 

► Har man ikke tv kan man følge med på såpeoperaene i landsbyen. Bangs kone har kommet tilbake, men hun har fått seg en litt uheldig deltidsjobb i mellomtiden.

En evig såpeopera (september 2018)

 

► Det er trange tider. Bestemor har ikke råd til tannlege. Krepseoppdrett og risavling svikter etter lokal tørke. Siste håp er pengespill... for de som ikke har en norsk svigersønn.

Når pengespill er siste håp (oktober 2018)

 

► En ung man havnet i en mopedulykke. For en gangs skyld var det ikke hans feil, men han fikk skylda likevel. Hos oss er det viktig hvem du kjenner, og det å kjenne en farang hjalp ikke.

Den som har en venn (november 2018)

 

► Vår nabodame Nok lever i konstant frykt for at den sveitsiske ektemannen skal klare å legge sammen to og to og konkludere med at kona har fått et barn med en lokal elsker. Men foreløpig går det greit. Nå skal sveitseren bygge nytt hus.

Faranger lar seg lure (desember 2018)

 

► Sønnen i huset har på en mystisk måte klart å få godkjent en voksenopplæring han nesten ikke deltok på. Nå venter han på gevinster innen hanekamp, slik at han skal slippe å måtte bruke den nye «kunnskapen» til å finne seg en jobb...

Hanekamp til livets opphold (januar 2019) 

 

Spalten hadde sin debut i august 2016 og ligger altså nå i sin helhet på nett.

(© Thailands Tidende. 17. april 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)