[ annonse ]
Steve V. L. Jensen har valgt å flytte hjem til Norge, etter å ha kranglet med NAV i mange år. Steve V. L. Jensen har valgt å flytte hjem til Norge, etter å ha kranglet med NAV i mange år. Foto: Helge Heyerdahl
1. januar 2019

Det lønner seg å klage!

Skrevet av 
[ annonse ]

Steve V. L. Jensen fikk dobbelt så mye å rutte med etter at han klaget på trekket til NAV Innkreving for fem år siden. Som bosatt på Filippinene regnet de med at levekostnadene kun var 34 prosent av kostnadene i Norge. Jensen har nå flyttet hjem til Norge.

 

Det er nå fem år siden vi skrev om Stig Jensen Lyså, som nå kaller seg Steve V. L. Jensen. Da hadde han 1983 kroner måneden å leve for på Filippinene, etter at faste utgifter var betalt og NAV Innkreving hadde tatt sitt. For øvrig halverte de nivå til faste utgifter, på grunn av at Jensen ikke kunne bevise at kona ikke var i jobb.

NAV definerte levekostnadene på Filippinene som 34 prosent av norsk nivå, og trakk Jensen i henhold til dette. Han forsørget på den tiden en familie på seks.

 

4000 kroner å leve for

Nå har Jensen giftet seg på nytt, og flyttet til Norge med ny kone og en ung datter. Han kan fortelle at situasjonen bedret seg etter at vi skrev om ham for fem år siden. Og årsaken var rett og slett at han klaget til sin saksbehandler – flere ganger.

– Kan du si noe om hva som var dine beste argumenter? At levekostnadene på Filippinene var høyere enn NAV antok? At du hadde stor forsørgerbyrde?

– De senket trekket litt for hver gang jeg klaget. Både forsørgelsesbyrden og levekostnader spilte inn. Kona har to barn fra tidligere som jeg forsørger, men det tok ikke NAV Innkreving hensyn til.

[ annonser ]

Jensen forteller at han endte opp med ca. 4000 kroner å leve for, etter at faste utgifter var betalt, altså ca. det dobbelt av hva han hadde for fem år siden.

– De innså vel at jeg har familie og at vi kun har min trygd som inntekt.

 

Får nå barnetrygd

Jensen ble gjeldsfri til NAV for seks måneder siden. For tre måneder siden flyttet han til Norge. Han og kona planlegger å få hennes to barn fra tidligere ekteskap til Norge, i tillegg til deres felles barn.

– Det eneste de trekker nå er barnebidrag for to barn jeg har fra tidligere ekteskap i Norge.

– Var det økonomiske grunner til at dere flyttet fra Filippinene til Norge?

– Det var først og fremst pga. vår datter med tanke på utdannelse og helse, men også da vi føler at Filippinene er såpass utrygt nå pga. all kriminalitet og presidentens politikk.

Han legger til: – Den eneste fordel med å flytte til Norge mht. økonomi er at vi får barnetrygd og at jeg får barnetillegg i trygda for min datter. 

Han avslutter: – Men Norge er ikke noe billig land å leve i når en kun har én inntekt. Kona vil nok begynne å jobbe så fort hun får lov av myndighetene her, og det vil jo forbedre vår økonomi selvfølgelig. Men inntil så skjer må vi leve på sparebluss. Andre har gjort det før oss, så det skal nok gå greit.

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2019 – 1. januar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)